laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cacciatore kip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kip in 12 stukken gesneden
1 kopje olijfolie
1/2 gehakte ajuin
2 kopjes verse champignons in schijfjes
2/3 kopje italiaanse witte wijn 5 sneetjes italiaanse ham (proscuitto)
2 eetlepels boter
2 kopjes kippebouillon
1 teelepel gehakte peterselie
peper van de molen
  bereiding:
    De stukken kippevlees in de olijfolie bruinbakken. Als de stukken bijna gaar zijn, er de ajuin aan toe voegen en nog 5 minuten verder laten bakken. Doe er de champignons bij en wacht nog 5 minuten. Als ze gaar zijn de olie verwijderen en weggoien. Doe er nu de witte wijn, de ham (prosciutto) en de boter bij en laat 10 minuten verder koken. Voeg er de kippebouillon, de peterselie en wat peper bij. Laat de saus nog een tiental minuten indikken.
Warm opdienen met rijst of beter: met krielaardappeltjes die men met rozemarijn in olijfolie of ganzevet doet bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats