laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tilapiaburgers met kruidensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g tilapiafilet, in stukken
150 g Griekse yoghurt
2 eetlepels halfvolle mayonaise
3 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
8 Amsterdamse uitjes (fijngehakt)
100 gram naturel chips
2 eieren
1 eetlepel milde mosterd
  bereiding:
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper. Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord. Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers. Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus, frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats