|
|
|
Hutsepot met koolvis |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig voor 4 personen:
4 koolvisfilets, elk 200 gr
100 gr gerookt spek
2 aardappelen
4 raapjes
2 selder stengels
1 wortel
1 ui
1/2 kleine groene kool
2 dl visbouillon
2 el boter
laurier
tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
maak de groenten schoon en schil de aardappelen.
hak de ui, snijd de aardappelen en de andere groenten in stukjes van maximum 1 cm
snijd het halve kooltje fijn en blancheer het in kokend water
snijd het gerookte spek in reepjes en blancheer ze in kokend water, laat ze vervolgens kort aanbakken in een weinig boter.
haal het spek uit de pan en leg de gehakte ui in de plaats, laat de snippers even aanstoven, voeg het spek weer toe, samen met de kool,de andere versneden groenten en aardappelen.
doop alles met de bouillon, doe er tijm en laurier bij en laat 10 minutjes garen.
leg er de koolvis op, vooraf gekruid met peper en zout en zet er een deksel op, reken nog 10 minuten op een niet te fel vuur.
verdeel de hutsepot over 4 diepe borden en zie dat de vis er mooi bovenop ligt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|