|
|
|
Scones |
|
ingrediënten: |
|
|
225 g zelfrijzend tarwemeel
1 snuifje zout
1 tl bakpoeder
2 tl kristalsuiker
40 g boter, in blokjes gesneden
1 dl karnemelk
4 eetlepels vaste yoghurt
frambozenjam |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 220°C.
Zeef het meel in een kom. Voeg er het zout, het bakpoeder en de suiker aan toe. Meng goed door elkaar.
Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een korrelig deeg. Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij tot je een glad beslag hebt.
Zet het beslag 5 minuten in de koelkast.
Druk het deeg met de hand tot een lap van 2,5 cm dik. Snijd met een uitsteekvorm rondjes uit het deeg met een diameter van 6 cm.
Leg de scones op een bakplaat bedekt met bakpapier. Strijk ze in met een beetje water. Zo krijgen ze een mooie goudkleur tijdens het bakken. Bedek met een doek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bak de scones 10 minuten in de bovenste helft van de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster.
Breek vóór het opdienen de balletjes in de lengte door en smeer er wat yoghurt en frambozenjam tussen.
Lekker met:
Aardbeien, abrikozen of sinaasappeljam.
Tip:
Bakpoeder is een chemisch rijsmiddel dat sodiumbicarbonaat bevat. Je vindt het in de supermarkt bij de bakproducten.
Keukengeheim van Pam:
Bewerk het deeg zo snel mogelijk zodat het licht van structuur blijft. Een deeg dat te zwaar is, belemmert het rijzen van de scones bij het bakken. Ook bij het uitsnijden met de uitsteekvorm zijn snelheid en vastberadenheid aangewezen om mooie luchtige scones te bekomen. Indien de scones van binnen niet genoeg gebakken zijn, werden ze te laag in de oven geplaatst of was de temperatuur van de oven niet hoog genoeg. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|