laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kleine bloemkool
1 1/2 liter kookwater van bloemkool; zo nodig aanlengen met water of bouillon
1 kleine selderij
2 aardappelen
1 ui
50 gr vetstof
50 gr peterselie
de tuiltjes van de gare bloemkool
peper, zout, kruidentuiltje
  bereiding:
    Kook de bloemkool.
Reinig de selderij en de ui, was ze en snijd ze in stukken.
Verhit de vetstof en fruit hierin de fijngesneden ui en selderij.
Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
Houd de tuiltjes van de gare bloemkool opzij.
Doe de groenten en het kruidentuiltje in het kookwater (eventueel met de bouillon), breng aan de kook en laat gaar koken.
Verwijder het kruidentuiltje.
Pureer de soep of mix haar en breng op smaak met peper en zout.
Voeg voor het opdienen de gare bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie toe.
Smakelijk,
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats