Italiaanse schotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Deze schotel is volledig op voorhand te maken en kan dan opgewarmd worden
Voor 4 à 6 personen;
1 potje gedroogde tomaten in olijfolie
2 tomaten
1 pakje mozarella ( langwerpig speciaal voor warme bereidingen)
800 gr.vis :witte en zalm
1 courgette
1 pakje spinazie met mozarella (diepvries)
canelloni ricotta spinazie van 250 gr.of iets meer of verse tortellini
kaassaus
italiaanse kruiden – basilicum vers of van knorr
gruyerekaas en paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
de gedroogde tomaatjes in stukjes snijden
tomaten in stukjes snijden
courgetten in schijfjes snijden (niet pellen) en lichtjes bakken in een beetje olijfolie
tortellini of canelloni ricotta koken ( niet volledig zacht)
vis lichtjes stomen of pocheren in visbouillon. Goed laten uitlekken
mozarella in schijfjes snijden
alles in een vuurvaste schotel leggen laag om laag , tussendoor kruiden met italiaanse kruiden
enkele verse basilicumblaadjes tussen de verschillende lagen leggen ( opletten dat de smaak niet te overheersend wordt)
overgieten met een goed doorsmakende kaassaus
gruyere en paneermeel erover strooien
opwarmen in de oven en daarna eventjes onder de grill
Opdienen met brood of een of andere pasta |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|