laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boerenkoolsoep met runderrookworst.
  ingrediënten:
    voor 4-6 personen:

2 eetl. olijfolie
2 rode uien, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
1 chili pepertje
3 tenen knoflook, uitgeperst
100 g ontbijtspekreepjes
1 knolselderij, geschild
3 vastkokende aardappels, geschild
1 kg boerenkoolblad, van de stelen geritst
2 liter kippenbouillon
1 runderrookworst
zout en versgemalen peper naar smaak
  bereiding:
    Verhit in een grote soeppan met een dikke bodem de olie en fruit de ui en bleekselderij ca. 5 min. aan. Verkruimel tussen je vingers het chili pepertje en voeg de knoflook toe, bak op middelmatig hoog vuur nog ca. 10 min
Voeg het spek toe en bak het op middelmatig hoog vuur, roer regelmatig over de bodem van de pan en bak het spek in ca. 10 min. krokant.
Snijd intussen de knolselderij en aardappel in kleine blokjes. Snijd de boerenkoolbladeren in brede repen en was het zand er goed uit. Voeg de overige ingrediënten aan de soep toe, roer alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de rookworst boven op de boerenkool en doe een deksel op de pan. Breng de soep aan de kook draai het vuur laag en kook de soep in ca. 30 minuten gaar.
Snijd de rookworst in dunne plakken, schenk de soep in vier warme diepe borden en serveer direct.


Tip:
Tip: Een goede soep maken is best wel wat werk. Maar als je bovenaan het recept begint en het ook in die volgorde begint te maken dan kun je al snijdend de soep bereiden en er steeds dingen aan toevoegen ‘as you go’.
Een dag later zijn de boerenkoolbladeren iets verkleurd maar de soep smaakt dan nog lekkerder.


Recept van Yolanda van der Jagt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats