laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomrijstpudding met warme kersensaus
  ingrediënten:
    voor circa 6 personen:

500 ml. melk
100 gr. ronde korrel rijst (geschikt voor desserts)
100 gr. suiker
6 kleine blaadjes gelatine (zoveel blaadjes als nodig zijn voor een halve liter vloeistof)
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel Amaretto of een paar druppels amandelaroma (Baukje)
citroenrasp
250 ml. slagroom (geklopt met 2 eetlepels suiker)

1 pot kersen op sap (circa 750 gr.)
1 dl. rode wodka
1 theelepel kaneel
aardappelmeel of maïzena
  bereiding:
    Dit gerecht is makkelijker te maken met dessertrijst (Lassie). Volg dan de aanwijzingen op de verpakking en pak onderstaand recept op bij het toevoegen van de gelatine.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Breng de melk met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp aan de kook. Voeg de (onder koud water afgespoelde) rijst en Amaretto toe. Laat circa 40 minuten koken tot de rijst zacht/gaar is en er een pap is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. De pap (regelmatig roeren) af laten koelen (in een bak met ijswater) en ondertussen de slagroom stijf kloppen met 2 eetlepels suiker. Als de pap afgekoeld is, deze door de stijfgeslagen slagroom spatelen en in een met koud water omgespoelde puddingvorm of kleine vormpjes gieten. Het geheel in de koelkast circa 3 uur op laten stijven.

De kersen met vocht en kaneel aan de kook brengen en vervolgens de wodka toevoegen. In een kopje een papje maken van maïzena of aardappelmeel en al roerend aan het kersenvocht toevoegen. Blijven roeren tot het vocht licht gebonden is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats