laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje met kruidenkaas
  ingrediënten:
    250 gr varkenshaas per persoon
een stuk rambol met kruiden van ongeveer 3 cm dik
enkele sneden rauwe hesp(of mager spek) niet te dun gesneden.
1/4 1 room
eventueel een scheutje porto of cognac en enkele druppels worchestersaus (niet noodzakelijk) boter om de haasjes in te bakken
champignons
  bereiding:
    De varkenshaasjes rondom mooi laten bruinen in de boter, kruiden met wat peper. Wachten om zout bij te voegen want door de rauwe hesp kan de bereiding al zout genoeg zijn.
De gebruinde haasjes uit de boter halen , wat laten afkoelen en doormidden snijden, maar niet volledig.
Hiertussen een laag kruidenkaas leggen.
De varkenshaasjes dichtsnoeren door er de gedroogde hesp rond te draaien. Eventueel dichtmaken met enkele tandenstokers..
Alles terug in de kom doen en nog ongeveer 1/2 uur op een zacht vuurtje laten braden. Niet teveel omdraaien, een paar keer is genoeg zodat ook de hesp mooi gekleurd is.
Het vlees uit de pan halen en warm houden.

De saus opmaken, een stuk kruidenkaas bijvoegen ( afhankelijk van hoe sterk je de kaassmaak wenst) en de room.De afzonderlijk gestoofde champignons toevoegen.
Eventueel nog een klein scheutje porto of cognac toevoegen en enkele drupppels worchestersaus.
Het vlees in dikke plakken snijden en overgieten met wat saus.
Opdienen met gewone aardappelen ( zorgen voor voldoende saus) of met kroketjes. Broccoli als groente is hierbij zeer lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats