Paprika's gevuld met blauwe wijting |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
250 g zuidelijke blauwe wijting (diepvries)
2 middelgrote aardappelen
2 dikke paprika's naar keuze
1/2 krop ijsbergsla
3 takjes groene selder
1 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in heet water)
1 eetl. boter
150 g ricottakaas
2 eetl. pijnboompitten
1 koffiel. tijm
Voor de vinaigrette:
1 rode ui
2 eetl. olijfolie met basilicum
1 eetl. wittewijnazijn
2 eetl. mayonaise
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de paprika’s in de lengte in 2. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes (het steeltje mag blijven als garnituur).
Verwijder de draden van de selder en snij in blokjes van 1/2 cm.
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
Snipper de rode ui heel fijn.
Kan eventueel vooraf
Kook de aardappelen in 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes.
Kook de paprikahelften gedurende 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.
Smelt in dezelfde kookpot 1 eetl. boter en bak de selderblokjes gaar in 2 min. Leg er de wijting op, kruid met tijm, peper en zout en overgiet met de visbouillon. Laat 10 min. afgedekt sudderen. Giet het overtollige vocht weg.
Meng de aardappelblokjes en de ricottakaas onder de vis. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Vul de paprikahelften op met het mengsel van vis en aardappelen en bestrooi met de pijnboompitten.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar en roer door de sla.
Op het moment zelf
Schuif de gevulde paprika's gedurende 15 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Schuif nog 2 à 3 min. onder de grill. Maakt u dit gerecht niet vooraf, maar op het moment zelf, dan schuift u alles gewoon meteen 2 à 3 min. onder de grill.
Verdeel de ijsbergsla over de borden. Plaats in het midden een gevulde paprika. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |