laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Exotisch stoofpotje met vis en schaaldieren
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

10 theelepels visfond (Maggi)
4 mooie langoustines
4 mooie klaargemaakte Sint-Jakobsschelpen
4 kleine moten zeeduivel
2 wortels
1 prei
4 glazen water(40 cl)
1/2 glas witte wijn (5 cl)
2 eetlepels slagroom
Saffraan of kerrie
Verse koriander
Peper en zout
  bereiding:
    Schil de groenten, snij de wortels in dunne ringetjes en de prei in julienne.
Doe ze in een kleine kom, voeg er de visfond, het water, het zout en de peper aan toe. Laat gedurende 15 minuten koken.
Voeg de vis toe, de schaaldieren (langoustines en Sint-jakobsschelpen), de witte wijn, de helft van de saffraan en van de koriander. Laat enkele minuten koken tot de eerste bubbels zichtbaar worden in het water.
Haal de vis en de schaaldieren uit het kooknat. Hou warm.
Giet de room bij de fond en laat enkele minuten koken.
Leg in elk bord een moot zeeduivel, een sint-jakobsschelp met koraal evenals een langoustine. Giet de saus erbij en versier met de rest van de saffraandraadjes en plukjes koriander. Serveer de eventuele rest van de saus in een sauskom.


Tip:

U kunt dit stoofpotje ook als voorgerecht serveren met aardappelen. De koriander kan vervangen worden door peterselie, dragon of dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats