|
|
|
Lasagne met bechamel-kaassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Bechamel-kaassaus:
70 gram roomboter
60 gram bloem
0,8 liter melk
0,2 liter groentebouillon
1 teen knoflook
1 sjalotje
zout & peper
300 gram geraspte oude kaas
Zet de oven aan op 170C.
Snipper het sjalotje en de knoflook. Zet een steelpan op laag vuur met de boter en laat deze smelten. Knoflook en het sjalotje erbij. Roer met een houten lepel de bloem erdoor en blijf roeren tot je een bal hebt. Giet nu langzaam de melk en bouillon erdoor, klop met garde de saus glad en laat rustig heet worden zonder te koken. Breng op smaak met peper en zout en doe de kaas erdoor. Zet even weg op warme plek tot de vulling ook af is.
Gehakt vulling:
500 gram rundergehakt
200 gram champignons
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
5 takjes oregano
1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
1 blikje tomaten puree (64 gram)
zout & peper
Neem een ruime koekenpan of kookpan met dikke bodem en zet op laag vuur. Snijd de ingrediënten en hak de kruiden fijn. Kruid het gehakt met peper & zout. Pureer de gepelde tomaten.
Begin met een beetje olijfolie in de pan en zet het vuur hoger kruimel het gehakt grof met je handen en laat in de pan vallen. Goed aanbakken en los roeren met een houten lepel. Overtollig vet wat er nu uit bakt kan je met een beetje keukenpapier opdeppen. Voeg nu de tomatenpuree toe en maak goed heet. Dan alle overige ingrediënten. Laat nu rustig even pruttelen en breng op smaak met peper & zout. |
|
bereiding: |
|
|
Je kan lasagne vellen kant en klaar kopen, soms moet je die voorkoken. Hier is een recept om het zelf te maken.
Pastadeeg voor lasagne vellen:
200 gram pastabloem
2 stuks ei
2 eetl. olijfolie
1/2 theel. Zout
In een keukenmachine met deeghaak of in een kom met de hand, alle ingrediënten mengen en tot een bal kneden.
Inpakken in plakfolie en een 1/2 uur laten rusten.
Pastamachine prepareren. Deeg met deegroller uitrollen en door de pastamachine draaien tot de op één na dunste stand. De vellen onder plastic wegleggen.
De Lasagne afmaken:
Neem een ruime ovenschaal en begin met een dunne bodem saus. Leg hier een laag lasagnevellen op en dan om en om saus en lasagnevellen. De bovenkant afsmeren met de bechamel-kaassaus.
Zet in de oven op 170C gedurende 40 minuten. Let op dat je bechamelsaus niet te donker kleurt, zet de temperatuur dan lager en de lasagne onderin je oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|