laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipreepjes in roomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 takjes peterselie
200 gram kipfilet
peper, zout
2 sjalotjes
100 gram champignons
20 gram margarine
1 eetlepel bloem
1 dl bouillon (van tablet)
1 dl droge witte wijn
1 dl slankroom
  bereiding:
    Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en zout.
Was de peterselie en knip het klein.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kip in ± 5 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan.
Fruit de sjalot in de achtergebleven margarine glazig. Voeg de champignons toe en bak ze een minuut mee.
Strooi de bloem er over en warm dit 1 minuut goed door.
Giet de bouillon, de wijn en de slankroom erbij en laat dit al roerend aan de kook komen. Warm het vlees mee in de saus en maak de saus op smaak met peper en zout.
Strooi er peterselie over.

Lekker met snijbonen en rijst.
Bewaar een rest afgedekt in de koelkast hooguit 2 dagen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats