|
|
Verwarm de oven voor op 250° C.
De appels schillen, doormidden snijden, het klokhuis verwijderen, en in fijne schijfjes snijden.
Uit het bladerdeeg 4 cirkels snijden met een diameter van ongeveer 10 cm. Je kan bijvoorbeeld een ondertas van je koffieservies gebruiken om een mooie cirkel te vormen.
Een ovenplaat lichtjes inboteren en bebloemen. Overtollige bloem afkloppen.
De cirkeltjes bladerdeeg op de ovenplaat schikken en goed inprikken met een vork.
Hierop de appelschijfjes dakpansgewijs en in een cirkel schikken.
Overstrooien met fijne suiker naar believen, maar ook niet te veel.
Afbakken in de hete oven tot het bladerdeeg gaar is en de appeltjes mooi gecarameliseerd zijn.
Eens uit de oven bestrooien met kaneelpoeder.
Wie er echt iets feestelijk wil van maken, kan hierbij nog een bolletje vanille-ijs geven. |