laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoendij in Italiaanse saus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gr. Vlees van kalkoendijen in stukjes,
zout, peper,
3 eetl. olijfolie,
1 ui,
2 tenen knoflook of sap,
2 vleestomaten,
1 stengel bleekselderij,
1 aubergine,
1 dl. Italiaanse rode wijn,
1/2 eetl. Italiaanse keukenkruiden,
allesbinder,
4 eetl Mascarpone (verse roomkaas),
selderij
  bereiding:
    Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper.
Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin.
Voeg de gehakte ui, de knoflook, de tomaten in parten, de bleekselderij in stukjes, de aubergine in blokjes, de wijn en de kruiden toe en sluit de pan.
Stoof dit een uur.
Voeg de laatste 10 minuten de kaas toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Garneer met de fijngeknipte selderij.

Gebruik een braadslede of pan die geschikt is voor ovengebruik. Plaats het gerecht ca. 1 uur in een warme oven op 200ºC (heteluchtoven 175ºC).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats