|
|
|
Winterse boerensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
2 stokken prei, gesneden en gewassen
4 flinke uien, in blokjes gesneden
1 klontje boter of margarine
250 gram witte bonen, geweekt en gekookt
250 gram boterraapjes, in blokjes
500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 savooi kooltje, ontnerft en in reepjes gesneden
500 gram wortels, in blokjes gesneden
300 gram kleine spruitjes
4 rubdvleesbouillonblokjes
enkele blaadjes laurier
3 liter water
zout-peper
muskaatnoot |
|
bereiding: |
|
|
Stoof de prei en de uien glazig in de boter.
Voeg hierbij de aardappelblokjes, de helft van de wortelblokjes en de helft van de reepjes savooikool.
Voeg de 3 liter water en de bouillonblokjes toe.
Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en enkele blaadjes laurier.
Breng dit alles aan de kook en laat 20 minuten koken. (Roer wel zo nu en dan even)
Mix de soep fijn, voeg de overige groenten, boontjes en boterraapjes toe en laat nu nog 10 minuten doorkoken.
Tip: Je kunt er stokbrood bij geven, maar de soep op zich is al een echte maaltijdsoep (net als snert-erwtensoep). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|