laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soezen
  ingrediënten:
    Voor 20 stuks:

-1/4 l water
-100 gr boter
-150 gr bloem
-3 ½ eieren
-1/2 lepel bloemsuiker



Kook het water met de boter en de suiker. Voeg er al roerend de bloem bij. Kook al roerend op een zacht vuur tot het deeg een bol vormt, die van de kookpan loslaat. Neem van het vuur. Roer er dan, één voor één , de hele eieren door , zonder ze eerst te klutsen, en klop het deeg gedurende ongeveer 10 min met een houten lepel. Neem een beboterde bakplaat en bestrooi die met bloem.

Bak gedurende 30 min op 225° C.
  bereiding:
    Banketbakkersroom


-4 eierdooiers
-80 gr suiker
-2 zakjes vanillesuiker
-50 gr bloem
-1/2 l melk


De eierdooiers met de suiker mengen met de handklopper. Zeef de bloem en voeg aan het mengsel. Voeg er dan ook, en zonder ophouden met kloppen, geleidelijk aan de melk toe. Kom afdekken en gedurende 7 min in de microgolf op 500 watt. Onderbreek 2 à 3 maal gedurende de kooktijd om te roeren, indien niet vast genoeg nog 20 sec in de micro.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats