Hongaarse gehaktballen met Paprika-Tomatensaus. |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500gr gehakt
100gr gekookte aardappelen
50gr ontbijtspek
1 tl zout
mespunt peper
mespunt paprikapoeder
2 paprika's
5 tomaten
2 el grof gehakte ui
1/2 kopje bouillon (tablet)
eventueel allesbinder
blik bruine bonen. |
|
bereiding: |
|
|
Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn.
Snipper het ontbijtspek. Voeg beide toe aan het gehakt, evenals het zout, de peper en de paprikapoeder. Meng alles stevig door elkaar en maak er 4 mooie ballen van.
Braad de gehaktballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan alle kanten bruin en gaar in ca. 25 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze even weg.
Verwijder de meeste braadboter en doe de grof gehakte ui in de pan. Daarbij de in blokjes gesneden paprika en de ontvelde en in stukken gesneden tomaten. Op hoog vuur alles lekker aanzetten en vervolgens afblussen met de bouillon. Eventueel binden met allesbinder.
Doe de inhoud van de blik bruine bonen in de pan met ui, paprika en tomaten. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper.
Alles om en om scheppen en tenslotte de gehaktballen toevoegen. Nog even doorwarmen en dan de inhoud overdoen in een schaal.
Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke bal een bescheiden schepje. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|