laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Barolorisotto met witloof en kastanjes
  ingrediënten:
    Hierbij een recept voor een risotto die uitstekend past bij wild en andere winterse gerechten.

Voor 4 personen :

160 gr Vialone nano rijst
2.5 dl wildbouillon (bij voorkeur getrokken van het wild dat men gaat serveren)
2.5 dl barolo (Italiaanse rode wijn van uitstekende kwaliteit)
50 gr geraspte parmeggiano
2 sjalotten
1 rode ui
2 teentjes look
250 gr versnipperd grondwitloof
75 gr versnipperde voorgekookte kastanjes
1 rood pepertje
olijfolie
zout en peper
  bereiding:
    Versnipper sjalot + ui + witloof + look + kastanjes in brunoise. Stoof dit samen met de gedroogde pepertje in olijfolie tot het witloof al dente is.
Maak de risotto volgens het basisrecept met de kokende wildbouillon + goed opgewarmde wijn en laat 15 min. garen.
Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de witloofragout toe.
Als de risotto al dente is, alles emulgeren (la mantecatura) met een scheut goede olijfolie + de parmezaanse kaas.
Smakelijk.

Een barolowijn is geen goedkope wijn (vanaf +/- € 22) maar wil je een goede risotto is deze onontbeerlijk. Met een goede Amaronewijn kan dit recept ook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats