laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Glühweintaart
  ingrediënten:
    300 gram speculaasjes
100 gram boter
150 ml rode port
100 gram suiker
1 kaneelstokje
2 steranijs
5 kruidnagels
3 cm gember
1 sinaasappel
5 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
500 gram volle kwark
  bereiding:
    Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en giet bij de speculaaskruimels. Meng goed door elkaar en druk het mengsel in de springvorm tot een bodem van gelijkmatige dikte. Doe de port in een pannetje samen met de suiker en de specerijen. Schil de gember, snijd in stukken en voeg toe. Schil de oranje schil van de sinaasappel en voeg ook aan de port toe. Laat dit geheel tot de helft inkoken. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Zeef de portsiroop en voeg de uitgeknepen gelatine er aan toe.

Sla de slagroom lobbig. Schep de kwark er doorheen en roer vervolgens de enigszins afgekoelde portsiroop door het mengsel. Giet dit kwarkmengsel in de springvorm op de speculaasbodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats