|
|
|
Tagliatelle met broccoli en gorgonzola |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
6 nestjes tagliatelle
2 stevige struikjes broccoli
1 dl. slagroom
peper uit de molen
100 gram gekookte, gesnipperde ham (of zalmsnippers)
zout naar smaak
100 gram gorgonzola |
|
bereiding: |
|
|
Broccoli schoonmaken, verdelen in roosjes en die in kokend water leggen en beetgaar koken ("al dente" noemen de Italianen dat). Ook de tagliatelle koken, volgens de aanwijzingen op het pak. Intussen maakt u de gorgonzolasaus (want alles moet warm op de borden!) Schenk de room in een steelpan en verkruimel daar de gorgonzola in. Al roerend verhit u de room en kaas tot de kaas gesmolten is. U voegt ham, peper en zout toe, en roert alles nog even op klein vuur goed door. Leg op elk voorverwarmd bord een nestje tagliatelle met daarop wat broccoliroosjes en giet daarover de gorgonzolasaus. Lekker en nog snel klaar ook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|