laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Quiche végétarienne
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

2 dl. melk
300 gram panklare broccoliroosjes
500 gram uien
mespuntje nootmuskaat
2 dl. room culinair
1 eetlepel bloem
50 gram boter
2 eieren
peper uit de molen
7 plakjes bladerdeeg
2 eierdooiers
zout
  bereiding:
    Laat het bladerdeeg ontdooien. Blancheer de broccoli 30 seconden in kokend water met zout. Spoel de broccoli onder koud stromend water af en laat de groenten goed uitlekken. Pel en snijd intussen de uien in ringen. Verwarm de oven voor tot 200°C. Vet een lage taartvorm (± 24 cm) in met boter. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap (± 30 cm). Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijid de overhangende randjes eraf. Prik de bodem op enkele plaatsen met een vork in. Verhit de rest van de boter in een ruime pan en fruit de uien al omscheppend in ± 5 minuten goudgeel en glazig. Breng ze op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de dooiers, de melk en peper, zout en nootmuskaat naar smaak los. Voeg de broccoli en de Room Culinair aan de ui toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taart en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ± 35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats