laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin met gehakt en witloof
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

750 g bereid gehakt rund/varken
6 grote bloemige aardappelen
800 g witloof
3 eieren
2 eetl. paneermeel
2 dl room
+/- 3 dl melk
150 g gorgonzola kaas
1 eetl. boter
1/4 koffiel. tijm
nootmuskaat
peper en zout
  bereiding:
    Snij de aardappelen in schijven van ± 2 mm dik.
Snipper het witloof fijn.
Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.
Snij de kaas in blokjes.

Schik de aardappelschijven op de bodem van een grote, diepe ovenschotel. Bedek met de witloofsnippers. Verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat, peper en zout.
Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.
Schep er ten slotte het gehakt over. Dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en verdeel er de boter over. Laat nog 30 min. verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 min. rusten.

Dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats