Tagliatelle met visrolletjes en kreeftensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
12 hondstong-zalmrolletjes (diepvries)
1 blokje gehakte spinazie (diepvries)
500 g verse tagliatelle
190 g king krab (blik)
460 ml kreeftensoep (blik)
1,5 dl lichte room
1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L kokend water)
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
- Giet de krab door een zeef en vang het vocht op
Leg de visrolletjes op een rooster naast elkaar en stoom ze afgedekt gaar boven 1 L visbouillon gedurende 10 à 15 min. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de rolletjes. Kruid lichtjes met peper en zout.
Verwarm de krab in de microgolfoven of laat enkele min. meestoven boven de visbouillon.
Giet de kreeftensoep in een kookpan. Leng aan met het vocht uit het blik krab en 2 eetl. room. Verwarm deze mengeling op een zacht vuurtje al roerend. Als de saus te dik wordt, kan u er enkele lepels water bijvoegen.
Ondertussen kookt u de pasta gedurende 3 à 4 min. in 4 L lichtgezouten water.
Verwarm de rest van de room in een kookpot en laat er de spinazie in ontdooien. Meng goed en laat enkele min. warmen op een zacht vuurtje.
Giet de pasta af en meng met de spinaziecrème.
Verwarm op voorhand 4 grote borden. Schik de tagliatelle in het midden van elk bord. Lepel er de kreeftensaus rond en leg 3 hondstongrolletjes op het bedje van tagliatelle. Garneer met enkele stukjes krab en strooi de overblijvende krabsnippers over de saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|