Gerookte zalmrolletjes met avocadomousse |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 gram gerookte zalm
paprikapoeder
2 blaadjes gelatine
2 eetlepels citroensap
1 dl. slagroom
1 rijpe avocado
zout
peper
4 takjes peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Kook 2 eetlepels water . Neem het pannetje van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Maak de avocado schoon en pureer het vruchtvlees met 1 1/2 eetlepel slagroom en het citroensap in een keukenmachine. Meng de gelatine door de puree en voeg wat peper en zout en een klein beetje paprikapoeder toe. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel dit door de avocadopuree. Laat het mengsel in de koelkast in circa 30 minuten opstijven. Leg de plakjes zalm uit en bestrijk ze met een laag avocadomousse. Vorm er rolletjes van. Laat ze nog 30 minuten in de koelkast opstijven. Garneer de rolletjes met peterselie en serveer ze met toast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|