|
|
Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de kipfilet in 11/2 dl water met de bouillontablet in ca. 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 200¢ªC. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn. Hak de kipfilet ook fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotjes met het kerriepoeder goudgeel en glazig. Voeg de champignons en de kip toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de rozijnen, de azijn, de gembersiroop en de Room Culinair erdoor. Laat alles koken totdat de saus iets gaat binden. Breng hem op smaak met peper en zout. Rol de plakjes deeg iets uit en schep het kipmengsel aan een kant van de bladerdeegplakjes. Rol ze op en plak de randen vast met water. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met de losgeklopte eidooier. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. |