|
|
|
Broodquiche met prei en tomaat |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8-10 sneetjes brood zonder korst,
1 el olijfolie,
300 gr. panklare preiringetjes,
1 uitgeperste teen knoflook,
1 tl tijm,
3 eieren losgeklopt,
1 dl room,
100 gr. kaas in blokjes of verkruimelde blauwe kaas,
2 tomaten in dunne plakjes. |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk stevig aan.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei, knoflook en tijm 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem.
Klop in een kom de eieren los met 1 dl room, zout en peper en schenk dit over de prei.
Verdeel de blokjes kaas erover. Laat de tomaat even uitlekken op keukenpapier en leg deze op de vulling.
Strooi er wat tijm over, maal er zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.
Bak de quiche in de oven in 25 minuten bruin en gaar. (Als extra kan je ook hamblokjes toevoegen) |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|