laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken pangasius met mosterdsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 pangasiusfilets van 125 g
200 ml koelvers sinaasappelsap
zout, versgemalen zwarte peper
4 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie
1 ui
2 eetlepels grove mosterd
? eetlepel suiker
2 eetlepels verse dille fijngehakt
allesbinder
  bereiding:
    Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper.
Wentel de filets door de bloem.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Pel en snipper de ui.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door.
Bind de saus eventueel iets met allesbinder.
Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Vervang de pangasiusfilet door tilapia, meerval of Victoriabaars.
Neem in plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats