|
|
|
Wortelsoep met bieslook en zure room |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 ui,
250 gr. wortelen,
1 aardappel,
1 ltr. kippenbouillon,
1 laurierblaadje,
4 dunne plakjes ontbijtspek,
zout, versgemalen peper,
4 el fijngeknipte bieslook,
1/8 ltr. zure room. |
|
bereiding: |
|
|
Laat de zure room op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui en snijd de worteltjes in plakjes.
Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Breng bouillon aan de kook en voeg groenten en laurier toe; laat 20 minuten zachtjes koken tot groenten gaar zijn.
Snijd spek in smalle reepjes en bak in droge koekenpan zachtjes uit: laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder laurier uit soep en pureer de groenten.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er 3 el bieslook door.
Schep soep in borden, strooi spekjes erover en schep zure room erop: garneer met rest van bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|