laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofpotje van hoevekip
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 hoevekip
4 wortelen
6 kleine preien
2 courgettes
1 ui
1 kruidnagel
1 kruidentuiltje
20 gram truffel
300 gram cantharellen
1 koffielepel olijfolie
2 eierdooiers
1 klein glas portwijn
1 eetlepel slagroom
zout
peper
  bereiding:
    Versnij de kip in stukken en leg het karkas, de vleugels, de nek en de maag opzij.
Schraap de wortelen, snij er een van in ronde schijfjes, en de rest in vieren. Maak de prei schoon, snij het groen er af en leg het opzij. Snij het wit in stukken. Was de courgettes en snij ze in dikke schijven. Schil de ui en steek er de kruidnagel in.
Giet 1,5 l water in het watercompartiment van een stoompan. Doe er de ui in, samen met de wortel, het groen van de prei, het karkas, de vleugels, de nek, de maag van de kip en het kruidentuiltje. Laat 30 minuten stomen.
Snij intussen de truffel in schilfers en leg ze onder de billen en de vleugels van de kip.
Maak de cantharellen schoon.
Plaats het stoommandje in de stoompan. Leg de stukken kip er naast elkaar in. Plaats het deksel erop en laat15 minuten stomen. Doe er dan de groenten bij en laat nog eens afgedekt 20 minuten koken.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de cantharellen 10 minuten op een hoog vuur. Bestrooi met wat zout en hou ze warm.
Filter 3/4 van de bouillon, giet het vocht in een kookpot en laat op een hevig vuur inkoken tot u ongeveer 2 dl over houdt.
Klop in een kleine pot de eierdooiers op met de portwijn en giet er dan voorzichtig en onder voortdurend roeren de ingekookte bouillon bij.
Zet de pot op een heel zacht vuurtje, en klop nog 30 seconden verder op. Doe er al kloppend de room bij. Giet de saus over in een sauskommetje.
Schik de kip, de groenten en de cantharellen op een schotel of op de borden. Dien goed heet op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats