|
|
|
Witloofsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen
300 gr. witloof,
1 ui,
2 kleine aardappelen,
1 dl room,
1,5 ltr. kippenbouillon (van 3 blokjes),
peper, zout,
peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de witloof in reepjes.
Hak de ui fijn.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Doe witloof, sjalotten en de aardappelen samen in een kookpot, met wat boter of olie, en een beetje water (zodat de groenten niet aanbranden) en laat ze stoven.
Maak intussen 1,5 ltr. kippenbouillon.
Kruid de groenten flink met peper en zout.
Als de groenten gaar gestoofd zijn, voeg dan de kippenbouillon bij.
Laat ongeveer 30 minuten pruttelen.
Mix de soep en voeg naderhand 1 dl room bij.
Voeg naar eigen smaak wat gehakte peterselie bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|