 |
|
 |
Bananencake |
|
ingrediënten: |
|
|
cake:
200g boter
200g kristalsuiker
200g bloem
4 eieren
bananenpuree:
2 bananen
1 dl bananenlikeur
1,5 dl witte wijn |
|
bereiding: |
|
|
Start met het maken van een bananenpuree:
Neem een potje en zet op het vuur
Snij een banaan in stukjes en doe ze in de pot
Voeg de witte wijn toe en de bananenlikeur
Laat het geheel koken op een laag vuurtje tot de banaan puree is geworden
Als het klaar is, pureer het dan met een mixer
Start ondertussen met de cake:
Klop de eieren met de suiker zeer goed op
Smelt ondertussen de boter
De gesmolten boter in een straal bij het eimengsel gieten
Ondertussen roeren met de garde
Voeg de bloem toe en blijf roeren met de garde
De bananenpuree toevoegen en blijven roeren
Eventueel nog wat extra bananenlikeur toevoegen voor de smaak
Vet de vorm in en bebloem de vorm een beetje
Giet de deegmassa in de vorm
Bak de cake op 200°C gedurende 30 à 35 minuten
Tips:
Eerst de bananenpuree maken
Dan de eieren opkloppen met suiker en niet met boter
Bakken op 200°C |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|