Konijnenpasteitjes met roomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Een variante op de gekende 'Vol-au-vent' maar met konijn in plaats van kip.
Voor 4 personen:
300 g gaar konijnenvlees van de bouten (of restjes konijnenvlees)
250 g gehaktballetjes
3 dl verse room
1 eierdooier
250 g gekookte champignonplakjes
vers gemalen witte peper
zout
1 nootje bloemboter (half boter, half bloem)
vers gehakte peterselie
4 bladerdeegpasteitjes |
|
bereiding: |
|
|
Breng de room aan de kook en laat indikken met de bloemboter. Roer er het fijngesneden konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignonplakjes en de peterselie door. Laat warmen en neem van het vuur. Bind met de losgeklopte eierdooier en breng op smaak met peper en zout.
Schep in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en zet nog 5 minuten in de warme oven (stand 5).
Serveer met puree of frietjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|