Runderstoofpot uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 takjes tijm
1 kilo runderbraadlappen
2 eetlepels olijfolie
peper uit de molen
2 laurierbladen
400 gram uien
1 eetlepel bloem
4 dl. pils (bier)
2 teentjes knoflook
zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor tot 150°C. Snijd het vlees in stukjes van 3x3 cm. Pel de uien en snijd ze in vieren. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een ruime ovenvaste braadpan en bak het vlees al omscheppend in circa 5 minuten op een hoog vuur bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui 2 minuten al omscheppend. Voeg de knoflook, het vlees en de bloem toe en schep alles om. Temper het vuur en schenk langs de rand van de pan het bier bij het vlees en breng alles aan de kook. Voeg de tijm, de laurierbladen en peper en zout naar smaak toe. Zet de deksel op de pan en laat het vlees in de voorverwarmde oven in circa 1½ uur gaar stoven. Breng het vlees eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer met in schuine sneetjes gesneden en met knoflook gebakken stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|