laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde kipfilet met bleekselder en kappertje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 stengels bleekselder
2 eetlepels (olijf)olie
400 gram kipfilet
zout
(versgemalen) peper
l theelepel suiker
150 ml droge witte wijn
100 ml witte-wijnazijn
2 eetlepels gesnipperde salie
3 eetlepels kappertjes
partjes citroen
  bereiding:
    Snipper de gepelde sjalotjes, knoflook-teentjes en bleekselder fijn.
Bewaar van de bleekselder wat mooi blad voor de garnering.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op een matig vuur (de kip mag niet bruin worden) in ca. 12 minuten gaar; keer ze halverwege de bereidingstijd.
Neem de kipfilets uit de pan.
Roer de sjalot, knoflook en bleekselder door de achtergebleven olie en bak het mengsel zachtjes ca. l minuut
Breng het groentemengsel pittig op smaak met zout en peper en voeg de suiker toe.
Roer de wijn en azijn door het groentemengsel en breng het aan de kook.
Laat het zachtjes ca. 5 minuten koken.
Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en leg die naast elkaar in een schaal.
Schenk het hete mengsel over de reepjes kip.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat de kip 5-6 uur marineren.
Neem na het marineren de reepjes kipfilet uit de marinade en rangschik ze op de borden.
Zeef de marinade boven een kommetje.
Meng de salie en kappertjes door de uitgelekte groente in de zeef en verdeel het mengsel over de reepjes kip.
Lepel er wat van de marinade over.
Garneer met partjes citroen en wat bleekselderblad.

Tip: Lekker met geroosterd brood
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats