|   | 
					  | 
					bak het gebraad(1kg) in een hoge, ruime braadpan mooi bruin 
 kruid met peper en zout en bestrijk het vlees met een dun laagje mosterd 
 blus met een flesje geuzebier en voeg tijm en een lauriebladje toe 
 dek af en laat een 50 tal min zachtjes gaar worden 
 draai het vlees wel af en toe om 
 haal het vlees uit de pan en hou warm 
 laat het vocht eventjes opkoken en voeg 100ml room toe 
 meng 1 eetl boter met 1 eetl bloem en voeg beetje bij beetje bij de saus tot ze licht gebonden is 
 voeg eventueel nog wat citroensap, peper en zout bij 
 snij het vlees in sneetjes en verdeel er wat saus naast 
 
 lekker met aardappelgratin en warme groentjes 
 Eventueel kan je de laatste 10 min het vlees bedekken met een sneetje kaas. Kaas, bier en mosterd gaan goed samen, maar dit heb ik nog niet geprobeerd!! 
 Smakelijk! |