Gebakken eendenborst met honing en gember |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
l teentje knoflook
4 cm gemberwortel
2 eetlepels vloeibare bloemenhoning
2 tamme-eendenborstfilets met vel (samen ca. 600 gram)
2 eetlepels Japanse sojasaus
l theelepel hoisinsaus (pot)
l theelepel gembersiroop
2 bosuitjes
50 gram taugé
150 gram waterkers
25 gram boter
zout
(versgemalen) peper |
|
bereiding: |
|
|
Pel de knoflook Schil de gember-wortel en rasp hem fijn.
Meng in een kom de honing en gember en pers de knoflook erboven uit.
Kerf met een scherp puntig mes een ruitjespatroon in het vel van de eendenborst (het vel wordt dan krokanter tijdens het bakken).
Bestrijk de filets met het honing-mengsel.
Klop een sausje van de sojasaus, hoisinsaus en gembersiroop.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in reepjes.
Overgiet de taugé met kokend water en laat hem uitlekken in een vergiet.
Meng een salade van de waterkers, bosui en taugé.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de eend met het vel naar onderen op matig vuur in 8-10 minuten goudbruin.
Keer de eend en bak de andere kant.
Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze nog 4 minuten bakken.
Snijd de filets in plakjes.
Verdeel de salade over vier borden, leg de plakjes eend erop en geef het sausje erbij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|