laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Giseles perentaart
  ingrediënten:
    Voor een bakvorm van 30 cm diameter

Nodig :
200 gr gewone fijne bloem
1 pakje bakpoeder
150 gr christalsuiker
4 pakjes vanillesuiker
6 eieren
6 soeplepels melk
90 gr boter
3 peren
-eventueel 1 kant en klare deegbodem ( je kan de taart ook maken zonder bodem, maar dan de bakvorm heel goed inboteren en met bloem bestrooien)
  bereiding:
    -de gezeefde bloem,suiker, vanillesuiker en bakpoeder goed dooreen roeren.
-De melk toevoegen en er een beetje bloem onderroeren met een sausklopper
-De eieren op hun geheel toevoegen en er telkens een deel van de bloem ondermengen en roeren tot je een glad deeg bekomt.
-De gesmolten boter onderroeren
-De peren schillen en in stukjes snijden en onder het deeg mengen
-De deegbodem openrollen in de bakvorm ( bakpapier er laten onder zitten ) en de massa in de bakvorm gieten.
-Ongeveer 35 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 175 °
-Controleren door in het deeg te prikken met een breinaald. Zolang er deeg aan de naald blijft kleven is de taart nog niet doorbakken. Wordt de bovenkant te bruin, dan verder laten bakken in een minder warme oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats