Griekse spinaziesoep met citroen |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
750 ml kippenbouillon zonder zout
3 sjalotjes, in dunne ringen gesneden
3 teentjes knoflook, gehakt
300 gr diepvriesspinazie
1/2 theelepel oregano
200 gr gekookte zilvervliesrijst
3 eetlepels vers geperst citroensap
een weinig zout indien toegelaten
1 theelepel geraspte citroenschil
1 groot ei
2 eiwitten |
|
bereiding: |
|
|
Breng ongeveer een kwart van de bouillon met de sjalotjes en knoflook aan de kook en laat het geheel 3 minuten zacht sudderen;
Voeg de overige bouillon, diepvriesspinazie en oregano toe en laat de spinazie ongeveer 5 minuten garen;
Doe rijst, citroensap en citroenschil en eventueel zout erbij en breng de soep weer aan de kook. Meng het ei en de eiwitten door 1/8 liter warme soep. Roer het in de soep en draai het vuur uit.
Smakelijk!
dit is een lekkere maaltijdsoep met een zuiders tintje. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|