laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken roodbaars
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 roodbaarsfilets
400 g Rosevalaardappelen
3 preistengels
125 g shiitakes
1 busseltje rucola
Witte truffelolie of extra vierge olijfolie
8 blaadjes salie
  bereiding:
    Ontgraat de roodbaardfilets en maak voorzichtig
twee lichte insnijdingen aan de velkant. Steek de
salieblaadjes in de inkepingen en plaats de filets op
een stukje keukenpapier.
Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 5 bij 5
mm. Spoel de preistengels en snijd ze in ringen. Snijd
de shiitakes in plakjes.
Bak de aardappelblokjes goudbruin in een antiaanbakpan
met olijfolie en voeg er de preiringen en de
shiitakes aan toe. Laat deze even meekleuren en
breng het geheel op smaak met peper, zout en
enkele druppels olijfolie. Verdeel de aardappelsla
over de borden.
Bak de roodbaarsfilets met de velkant eerst en schik
ze op de aardappelsla. Werk het geheel af met de
rucola, eventjes kort gemengd met wat balsamico en
witte truffelolie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats