laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 tarbotfilets à 150 gram
versgemalen peper
zout
2 vleestomaten
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 prei
2 eetlepels gehakte dille (vers of diepvries)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn of visfond
bakpapier of aluminiumfolie
mosterd-citroenboter:
125 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel geraspte citroenschil
2 eetlepels citroensap
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190° C.
Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog.
Bestrooi de tarbotfilets met peper en zout.
Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes.
Snijd de geschrapte winterwortel in luciferdunne reepjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
Verdeel de prei in ringetjes.
Leg elke visfilet op een stuk vetvrij bakpapier of folie.
Verdeel de groente, de dille, de olijfolie en de witte wijn erover.
Vouw de randen van het papier of folie een paar keer om zodat er een luchtdicht pakketje ontstaat.
Plaats de pakketjes gedurende 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Het papier wordt lichtbruin en gaat bol staan.
Maak intussen de mosterd-citroenboter door de ingrediënten daarvoor te mengen.
Leg de pakketjes op 4 voorverwarmde borden.
Serveer de boter er apart bij.
Lekker met rijst
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats