|
|
|
Kruidensalade met gebakken Noorse kreeftenstaartje |
|
ingrediënten: |
|
|
- 20 mooie grote Noorse kreeftjes
- 400 gr gemengde verse kruiden:
- kervel, dragon, notensla, dille, postelein...
volgens aanbod
- 1 bot verse basilicum
- 4 teentjes look
- 1 vanillestok
- 1 eetlepel campari
|
|
bereiding: |
|
|
Enkele dagen op voorhand de basilicumblaadjes, lookteentjes, opengesneden vanillestok en de eetlepel campari laten trekken in olijfolie
Net voor het bereiden de kreeftjes pellen, (pantser bewaren voor bouillon of soep) langs de rugzijde een insnijding maken en het darmkanaal verwijderen
Kruiden met een mengeling van zout, cayenne en curry en krokant aanbakken in geklaarde boter
De kruiden op smaak brengen met peper, zout en notenolie, centraal op het bord schikken, rondom de kreeftstaartjes schikken
De vanillestok verwijderen uit de olie, de rest fijnmixen, kruiden met peper en zout, eventueel zeven, en op het bord druppelen rond de kreeftjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|