laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ananas-dadelcrème
  ingrediënten:
    25 dadels zonder pitten
de helft van een middelgrote, verse
ananas zonder het middelste harde
gedeelte, in de mixer gepureerd
150 ml kokosmelk
voor de crumbles:
150 g neutrale koekjes
80 g margarine
4 el suiker
citroenschil
  bereiding:
    Kook de ananaspuree met de dadels op een laag vuur gedurende 5 à 10 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Mix in een blender tot je een smeuïge massa krijgt. Serveer in glazen en laat afkoelen in de koelkast gedurende tenminste 1 of 2 uur. Voor de crumbles: plet de koekjes ruwweg met de handen of in een blender. Voeg margarine en suiker toe en plaats in de oven gedurende 15 minuten of tot krokant (hangt af van de oven en de koekjes). Wanneer de crumbles afgekoeld zijn doe je ze bovenop de crème. Werk af met wat fijngeraspte citroenschil.
Hoeveel ananas of dadels je gebruikt hangt af van hoe zoet en hoe groot de ananas is.
Proef even na het blenden en voeg een paar extra dadels toe als de crème niet zoet genoeg is naar je smaak.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats