laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witte asperges met rucola-aardappelpuree en een za
  ingrediënten:
    Witte asperges met rucola-aardappelpuree en een zacht gekookt ei

Voor 2 personen:
1 bot witte asperges
ca. 200 g rucola
Aardappelpuree
100 ml koolzaadolie
2 eieren
Peper
Zout
  bereiding:
    Schil de asperges, beginnende vanaf de kop. Snijd het houterige gedeelte weg en stoom of kook de asperges gaar of bijtgaar naar keuze. Verdeel de rucola in twee en blancheer de helft ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en koel met ijswater. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit en mix met de koolzaadolie tot een mooie groene olie, Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Hak de overige rucola grof en meng onder de warme aardappelpuree. Kook de eieren zacht (ca. 4-5 minuten wanneer je ze in kokend water opzet) en pel ze voorzichtig.

Verdeel de puree en asperges over 2 borden, werk af met een streepje rucola olie en een zachtgekookt ei en geef er wat zout bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats