laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Victoriabaars met courgettes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 victoriabaarsfilets van ongeveer 200 gram,
1 grote courgette,
olijfolie,
peper, zout
  bereiding:
    Was de courgette en snijd hem in schijfjes.
Smeer de vis in met olijfolie en doe er zout en peper op.
Leg de courgetteschijfjes dakpansgewijs op de visfilets en doe er opnieuw olijfolie, zout en peper over.

Vet een ovenvaste schaal in met olie en leg er de vis met courgettes in.
Heb je een elektrische oven, verwarm hem dan voor aan 220 graden.
Bij een heteluchtoven volstaat 200 graden. Na 12 minuutjes in de oven is de vis klaar!

Een witte wijnsaus past uitstekend bij dit gerecht.
Voor de witte wijnsaus laat je 3 dl witte wijn inkoken tot ongeveer de helft.
De alcohol vervliegt, maar de wijnsmaak wordt sterker.
Doe er 3 dl visbouillon en wat zout en peper bij.
De saus dikken kan je met roux, een mengeling van boter en bloem waarbij 30 gram van elk ruimschoots moet volstaan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats