|
|
|
Willebroekse schep (paardestoofvlees) |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
1 1/2 kg paardestoofvlees,
6 uien,
boter,
2 eetlepels,
mosterd,
2 eetlepels rodebessenconfituur,
1 fles bruin bier,
1 snede donker bruinbrood,
bruine chocolade (naar smaak),
tijm,
laurier,
peper,
zout en muskaatnoot,
bindmiddel (maïszetmeel of aardappelbloem). |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter in een pan en bak het vlees. Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier. Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop. Kruid met een weinig peper, zout en muskaatnoot. Leg er ook het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe (meestal volstaat een mespuntje ruimschoots). Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|