|
|
|
Beerzelse frikadelle met krieken |
|
ingrediënten: |
|
|
1/2 kilo gehakt,
250 g wit brood,
3 eieren,
peper,
zout,
kruidnoot,
opgelegde krieken. |
|
bereiding: |
|
|
Verkruimel het brood (zo nodig ontkorsten). Vermeng met ei, peper, zout en wat kruidnoot. Voeg er tenslotten het gehakt bij. Bewerk tot een goed samenhangend geheel. Verwerk vervolgens tot balletjes van 3 à 4 cm doorsnede. Kook ze in zoutwater. Als de balletjes naar boven komen zijn ze gaat. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen, afgedekt met een handdoek om de kleur te behouden. Als men de frikadelle als desert gebruikt, zoals vaak gebeurt, worden ze opgebakken en opgediend met krieken. Wordt soms ook geserveerd met krentbrood. Zeker altijd als het kermis is. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|