|
|
|
Oostendse garnaalkroketten |
|
ingrediënten: |
|
|
voor ± 60 kroketten
• 1 kg gepelde Oostendse garnalen
• 250 g boter
• 600 g bloem
• 200 g geraspte kaas
• 3 eieren
• 1 liter visfumet gemaakt van visgraten en garnaalkoppen
• 1/2 liter room
• 3 eiwitten
• Paneermeel, citroen, peterselie, peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
• De boter smelten en de bloem toevoegen. Met kleine hoeveelheden de fumet onderroeren tot dik maar nog lopend deeg gevormd wordt. Kruiden met flink wat peper en een weinig zout. De kaas goed ondermengen en de drie hele eieren toevoegen. Goed mengen tot het deeg niet meer aan de pot kleeft. De pot van het vuur nemen en de room inroeren tot hij niet meer zichtbaar is.
• Nu de garnalen ondermengen, zeer zachtjes te werk gaan zodat zij niet geschonden worden.
• Op een plank het deeg twee centimeter dik uitrollen. Laten afkoelen en als het deeg koud is een nacht in de koelkast zetten.
Van het deeg kroketten vormen en die achtereenvolgens in losgeklopt eiwit en paneermeel wentelen. Opnieuw een paar uur laten rusten.
• De kroketten ongeveer twee minuten bakken in heet frituurvet. Nooit meer dan 4 kroketten tegelijk in de frituurpot leggen. Laten uitlekken en op een bord leggen, versierd met stukjes citroen en in frituurvet gebakken peterselie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|