laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsstoofpot met groenten
  ingrediënten:
    voor 4 à 5 personen:
800 gr ontbeende lamsschouder of lamslapjes
12 lente-uien
2 meiknolletjes
5 worteltjes of waspeentjes
2 tenen knoflook
3 el olie
1 el bloem
1 blad laurier
1 tak verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
3 gepelde tomaten (blik)
200 gr geschrapte krielaardappeltjes
200 gr doperwtjes, vers of diepvries
zout en peper
  bereiding:
    Voorbereiding: (25 minuten)

Snijd het vlees in blokken van 3 cm of laat de slager dat doen.
Snijd de bolletjes van de lente-ui maar laat 2 cm groen zitten.
Schil de meiknolletjes en snijd ze in blokjes van circa 2 cm.
Krab of schil de worteltjes en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Pel de tenen knofl ook en plet ze met de zijkant van een mes.

Bereiding: (1 uur 40 minuten)
Verhit de olie in een zware stoofpan en braad er op hoog vuur het vlees met de knoflook in aan.
Na enkele minuten zal er vocht uit het vlees komen zodat het bakken koken wordt.
Strooi er dan de bloem over en schep goed om.

Doe de laurier, tijm en tomaten in de pan, druk de tomaten stuk.
Giet er water bij tot het vlees bijna onder staat en voeg zout toe.
Draai het vuur laag en laat 1 uur heel zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Gebruik een verdeelplaatje als het te hard gaat.

Voeg de wortel en krieltjes toe en 10 minuten later de uitjes en bevroren erwtjes.
Laat hierna nog ongeveer 20 minuten garen.
Prik in de aardappeltjes; als die gaar zijn, is het klaar.
Controleer op smaak en voeg zonodig peper en zout toe.

Serveer in de pan of een schaal en geef er goed stokbrood met een stevige korst bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats