laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie- fetadriehoekjes
  ingrediënten:
    Voor 8 stuks:
    1 kg spinazie
    0,6 dl olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    10 lente-uitjes, in ringetjes
    20g gehakte verse peterselie
    1el gehakte verse dille
    flinke mespunt nootmuskaat
    40g geraspte parmezaanse kaas
    150 g verkruimelde feta
    90g ricotta
    4 eieren, losgeklopt
    40g boter, gesmolten
    1el olijfolie, extra
    12 vellen filodeeg
  bereiding:
    Haal de steeltjes van de spinazie, was de bladeren, hak ze grof en doe ze in een grote pan met wat aanhangend water. Dek de pan af en kook de spinazie 5 min. op laag vuur, tot de bladeren zijn geslonken. Laat ze goed uitlekken en iets afkoelen en knijp dan het overtollige water eruit.
Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de ui in 10 min. zacht en goudbruin. Voeg de lenteuitjes toe en bak 3 min. Haal de pan van het vuur, roer de spinazie, peterselie, dille, nootmuskaat, parmezaanse kaas, feta, ricotta en eieren door de ui en breng op smaak. Verwarm de oven voor op 180° en vet twee bakplaten in. Meng de boter met de extra olijfolie. Werk met drie vellen filodeeg tegelijk en bedek de rest met een vochtige theedoek.
Bestrijk de vellen met het oliemengsel en leg ze op elkaar. Halveer ze in de lengte.
Schep 4 el vulling in een hoek op het uiteinde van elke reep filodeeg. Vouw het deeg over de vulling en vorm zo een driehoek (de randen moeten op elkaar aansluiten). Bestrijk het pakketje met het overgebleven oliemengsel en bak het in 20 min. goudbruin.

Met dank aan miet!

Ps van Miet: ik maak ze kleiner, ik neem 2 vellen filodeeg op elkaar, en snij het in vier, ipv in twee.
Ik neen ook diepvriesspinazie; ongeveer 400 gr voor dit recept. En soms wel meer kaas, omdat ik dat lekker vind.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats